Groeifundamenten

In deze masterclass worden de geheimen achter snelle groei geïntroduceerd. We bespreken waarom u eigenlijk moet groeien, wat de valkuilen zijn van snelle groei, de verschillende groeifasen en de rol die de ondernemer daarin speelt. Na afloop heeft u een stevige basis en een scherp beeld van de rest van de masterclasses.

Waar gaan we het over hebben?

  • Waarom moet u eigenlijk groeien?
  • Wat is snelle groei en ‘scaling up’?
  • Wat zijn groeimodellen en welke zijn er?
  • Wat zijn groeifasen?
  • Welke rol speelt de ondernemer en wat zijn haar/zijn ambities?
  • Wat zijn kenmerken van snelle groeiers?
  • Wat is ‘groeidenken’?
  • Hoe kunt u meer ‘aan’ en minder ‘in’ uw bedrijf werken?
  • Introductie tot alle onderwerpen/masterclasses

PROFITEER VAN DE ERVARINGEN VAN:

Prof. dr. Justin Jansen

Professor of Corporate Entrepreneurship

Department of Strategic Management & Entrepreneurship

Erasmus Universiteit Rotterdam

Han de Groot

VOC Capital Partners

In 1999 startte hij het bedrijf Metrixlab, een onderneming gericht op online marktonderzoek. Na 17 jaar deed hij zijn aandelen van de hand.

Opinie

Waarom moet je eigenlijk groeien?

Kees de Jong – groeiondernemer en bestuurslid nlgroeit

Inmiddels ben ik bijna dertig jaar ondernemer. En tot 2016 was deze vraag nooit aan me gesteld. Ik was dus even van slag toen ik deze vraag als eerste voor me kreeg bij een live interview op radio 1. Het was ergens in januari, de dag van de lancering van nlgroeit, een initiatief bedoeld om ondernemers te inspireren om anders over hun ambitie te laten denken, ze te activeren om aan zichzelf te werken en ze te faciliteren met een mentor of een connectie naar een andere partij die ze zou kunnen helpen met hun groei.

“Eh, uhm, tja, waarom moet je eigenlijk groeien?” Ik stamelde en kwam niet sterk uit de hoek. Ik was natuurlijk gespannen. Het was immers een belangrijke dag. Zowel hare Majesteit Maxima en Minister President Rutte zouden beiden akte de préséance geven. Daarnaast ook zo’n 350 bekende ceo’s, groeiondernemers en mensen uit de politiek. En dan ook nog radio 1.

Nee, ik had die vraag niet verwacht. Sterker nog, ik was uit het veld geslagen. Natuurlijk moet je groeien, maar waarom?

  Lees meer

Masterclass gemist

Bekijk hieronder de on demand uitzending van deze masterclass.

Partners

Groeipartners

Groeisupporters